Information

PM Silversmedja

Jag har sedan 2005 ägnat större delen av min vakna tid åt silversmidet. Silversmycken har formgivits och tillverkats i egen smedja i Träslövsläge på västkusten och sålts i butiker runt om i södra sverige. 

Med utbildning inom grafisk formgivning och marknadsföring och sjutton år i reklambranschen kom jag i kontakt med silversmidet av en slump. Det passade mig som handen i handsken – från idé till färdig produkt inom några timmar! För en rastlös själ och med en känsla för form och detaljer och en nästan plågsam noggrannhet blev silversmidet en passion. Många timmar i verkstaden senare, tog jag den 13 maj 2010 över en väl inarbetad silversmedja i Hamnmagasinet i Varberg. Där skapas alla smycken från idé till färdigt smycke i en öppen verkstad där besökaren kan se mig arbeta och samtidigt titta i butikens montrar. 

För mig har kustlandskapet runt Varberg en naturlig skönhet som inspirerar till nya former. Jag vill att mitt silver skall överraska utan att spela över. Få balans och dramatik i den enklaste formen. Som Albert Einstein en gång sa " Allt bör förenklas så långt som möjligt, dock ej längre." 

Pär Manteus, silversmed & formgivare